Mobles rústics, mobles decapats, mobles pintats. Mobles fets a mà,mobles fets a mida, mobles personalitzats. Restauració de mobles. Transformació de mobles. Mobles decapé, mobles estil francès. Mobles envellits. Mobles desgastats. Mobles recuperats. Mobles reciclats. Mobles vells. Mobles antics. Mobles vintage. Mobles retro. Mobles a Barcelona.

dilluns, 16 de setembre del 2013

Tractament per a les barananes de ferro

Quan volem aconseguir un ambient antic, el ferro és un material molt utilitzat, per exemple amb les baranes de pati. Com podem aconseguir que unes peces de ferro nou semblin velles? Un bon mètode és deixar les peces a l’intempèrie durant un temps, si pot ser fora del lloc on han d’anar, ja que, el rovellat del ferro podria tacar les rajoles o parets. Sinó és possible, s’hi posa un plàstic a sota. Es tracta de deixar que al ferro li toqui l’aigua de la pluja i el sol. Quant més temps l’hi deixem, més velles semblaran les baranes.

Un altre truc que funciona i que les envelleix més ràpidament és aplicar-hi salfumant mitjançant un pinzell. Cal tenir en compte que el salfumant és un material molt corrosiu. Ens hem de tapar bé els ulls, la boca i el nas per evitar lesions.

Un cop tenim el ferro com el volem, l’hi hem de passar un fregall d’alumini per treure-li totes les impureses. Tot seguit col·loquem les peces de la barana al seu lloc i hi apliquem oli de llinosa amb un drap de cotó. No és recomanable utilitzar el pinzell perquè el ferro no té la capacitat d’absorbir tanta quantitat d’oli. És millor utilitzar oli de llinosa amb secant, ja que s’asseca més ràpidament. És aconsellable no aplicar l’oli en un dia de vent o la primavera, ja que hi pot quedar enganxat pol·len, brutícia, etc.

L’oli s’hauria d’aplicar un cop l’any, aproximadament. Amb un drap es fa ràpidament, però cal vigilar que no deixi fils.

Realitzant aquests passos us quedaran unes baranes que semblaran antigues, molt més autèntiques que pintades.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada